José Martí reclama la intervenció dels preus de l'energia i mesures urgents del Govern d'Espanya per a salvar el clúster ceràmic de Castelló

El president de la Diputació constata les bones sensacions de les empreses de la província en Cersaie 2022 però adverteix que el sector està al límit i no pot continuar produint a pèrdues

Economía 29 de septiembre de 2022 Redacció Redacció
20220928_112026

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, considera que és «imprescindible que el Govern d’Espanya adopte com més aviat millor mesurades de suport a les empreses del clúster ceràmic» de la província, la viabilitat del qual «en aquests moments corre seriós perill per l'escalada dels preus de l'energia, fonamentalment, del gas». Així ho ha pogut constatar avui en la fira de Cersaie en la italiana localitat de Bolonya, on ha departit amb els responsables de les empreses castellonenques allí presents i de les patronals ASCER (Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics), Anffecc (Associació Nacional de Fabricants de Fregides, Esmalts Colors Ceràmics) i Asebec (Associació Espanyola de Fabricants i Béns d'Equip per a la Indústria Ceràmica).

Martí es fa ressò del sentir d'un sector que «llança un clar SOS perquè si no s'adopten mesures de gran importància no podrà continuar molt de temps produint a pèrdues». Segons explica, «la situació és molt greu perquè a la província el clúster dona treball a 24.000 persones de manera directa i genera fins a 60.000 ocupacions indirectes i induïts».

En conseqüència, el president reclama l'adopció de mesures valentes, així com «una intervenció política perquè el mercat energètic deixe de ser especulatiu». Sobre aquest tema ha assenyalat que «si estem en economia de guerra, no queda més remei que adoptar mesures extraordinàries que estiguin d'acord amb la conjuntura que ens està tocant viure».


Malgrat no tenir competències en aquest camp, Martí està disposat a convertir a la Diputació en l'altaveu de les preocupacions d'un sector que «corre seriós perill i que és fonamental per a l'estabilitat econòmica i el progrés de la província de Castelló». Segons adverteix, «a pesar el seu fort arrelament i vinculació amb Castelló, les empreses s'estan plantejant recórrer a la deslocalització de la producció per a poder sobreviure».


La fira marxa bé

Així de contundent s'ha mostrat el president Martí en una jornada en la qual, d'altra banda, ha pogut constatar les bones sensacions que estan tenint les empreses de Castelló en la fira de Cersaie. Un èxit que és conseqüència del «excepcional treball realitzat al llarg dels anys per unes empreses que són de Castelló, produeixen a Castelló i són referència mundial en innovació, disseny i excel·lència».

El dirigent provincial ha afegit que «a Castelló tenim molts motius per a sentir-nos orgullosos de la capacitat de la gent de la nostra terra i un d'ells és, sens dubte, el bon fer de la indústria ceràmica i els seus sectors afins, un prestigi reconegut en els principals mercats internacionals».

D'altra banda, Martí ha valorat molt positivament que el sector «té ganes que Cevisama torne en 2023» i valora molt positivament la implicació de la Generalitat Valenciana perquè així siga, tal com ha pogut constatar amb el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, també present en la fira.

Te puede interesar
Lo más visto