Castelló torna a celebrar jornades de fira inclusiva amb atraccions sense soroll ni llums

Les jornades tindran lloc cada cap de setmana fins al diumenge 27 de novembre en horari de 12.00 a 14.30 hores

General 19 de noviembre de 2022 Redacció Redacció
FiraInclusiva_A4_page-0001

Castelló tornarà a comptar amb jornades de fira inclusiva (sense soroll ni llums en les atraccions) durant els caps de setmana fins al diumenge 27 de novembre, una mesura que s'ha pres en col·laboració amb l'Associació de Firaires de la Província de Castelló i la regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància.

La iniciativa es va posar en marxa el passat cap de setmana i continuarà els dissabtes i diumenges del mes de novembre. En concret, entre les 12.00 hores i fins a les 14.30 hores la fira de Castelló, situada al costat del recinte de fires i mercats, les atraccions apagaran llums i so per a promoure la inclusió i facilitar el gaudi de persones amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA), amb especial sensibilitat davant aquests estímuls.

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Patricia Puerta, ha destacat que aquesta mesura es posa en marxa una vegada més, després de la primera experiència realitzada durant la fira instal·lada en la setmana de les festes de la Magdalena passada. “Una iniciativa que repetim, amb la col·laboració i implicació dels i les firaires, perquè Castelló tinga una fira més inclusiva perquè la puguen gaudir tots els xiquets i xiquetes”, ha indicat Puerta.

En eliminar la música i altres estímuls audiovisuals, s'evita la sobreestimulación sensorial i es fa més accessible i inclusiva la fira per a persones amb TEA o amb alteracions neosensorials. La mesura compta amb la col·laboració de l'Associació de Firaires de la província de Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto