Martínez Dalmau presenta l'estudi d'accessibilitat dels edificis de la Generalitat

El vicepresident segon ha informat de "la ferma decisió d'habilitar una partida pressupostària per a fer les obres d'adequació en els edificis adscrits a aquesta Conselleria"

General 30 de julio de 2020 REDACCIÓ
Inform_accesibilitat
Generalitat Valenciana

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha presentat en la Mesa d'Accessibilitat,  integrada per diferents associacions, entitats i organismes de l'Administració autonòmica, els resultats de l'informe de l'estudi dels edificis de la Generalitat.

En aquest sentit, Martínez Dalmau ha informat de "la ferma decisió d'habilitar, en el pressupost de 2021, una partida pressupostària per a fer les obres d'adequació en els edificis adscrits a aquesta Conselleria i, així, en el termini de 2 anys, les instal·lacions seran accessibles per a totes les persones". I es que, segons el vicepresident segon, l'Administració "ha de ser exemplaritzant, d'ací el compromís adquirit en el Seminari d'Hivern del Consell", celabrat el passat mes de febrer, a realitzar aquest estudi que "ens permet diagnosticar l'estat actual del parc d'edificis de la Generalitat amb atenció al públic, com a punt de partida per a abordar totes les actuacions necessàries per a garantir l'accessibilitat universal".

"Li dedicarem tots els nostres esforços, perquè malgrat la situació actual generada per la pandèmia, continuem treballant en aquest tema que considerem és fonamental", ha explicat Dalmau.

Per part seua, el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Jaume Monfort, ha explicat que l'objectiu de l'estudi és "complir la normativa en matèria d'accessibilitat en els edificis de la Generalitat, especialment en aquells amb atenció al públic per a això, hem treballat de manera conjunta i coordinada amb la resta de departaments".

Amb aquest objectiu, durant l'acte s'ha entregat a cada Sotssecretaria de les respectives conselleries la part de l'estudi corresponent als seus immobles per que puguen anar incorporant als seus pressupostos les actuacions d'adequació d'accessibilitat.

A més, s'ha detallat el procediment que s'ha seguit en la realització de l'estudi, que ha consistit en la visita per part d'un equip tècnic als immobles objecte d'estudi, diagnòstic de deficiències en matèria d'accessibilitat, proposta de solucions i estimació econòmica aproximada. D'questa manera, s'han obtingut unes fitxes dels immobles estudiats amb el resum de l'avaluació d'accessibilitat i l'estimació econòmica per a la seua adequació.

Per últim, el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Jaume Monfort, ha anunciat que l'estudi també es traslladarà, en col·laboració amb els ajuntaments, a aquells edificis de l'Administració local que els propis municipis han apuntat com a prioritaris.

Te puede interesar
Lo más visto