El Club Nàutic d'Oropesa rep el seu primer Vaixell Escola

L'arribada d'aquest vaixell suposa una nova manera d'entendre l'allotjament vinculat a l'esport a la província, encara que la seua estrena es dilata per la crisi sanitària

General 03 de agosto de 2020 REDACCIÓ
BarcoEscuelaCNO3

El Club Nàutic d'Orpesa ha sigut l'escenari de l'arribada del primer dels dos Vaixells Escola inclosos en el projecte desenvolupat pel club i que compta amb el suport del Patronat Provincial de Turisme, pertanyent a la Diputació de Castelló. Les expectatives entorn d'aquests nous espais de pernoctació estan posades en el futur, una vegada les condicions sanitàries permeten la seua utilització, quan es deixen arrere les limitacions que imposa la pandèmia de la COVID-19.

En aquest sentit, s'espera que en el futur l'activitat que generen aquests Vaixells Escola contribuïsca de forma activa a la desestacionalització del turisme local i constituirà una font addicional d'ingressos en el municipi d'Oropesa i el seu entorn, ajudant a aconseguir l'objectiu marcat en el Pla Estratègic de Turisme 2017-2020 de la província de Castelló, que aspira a incrementar els ingressos en un 30 %.

Així mateix, es preveu un increment d'inversions en les empreses de l'àrea, principalment aquelles relacionades amb el sector nàutic, l'esport i la restauració. Una altra dels avantatges que suposa la pernoctació dels alumnes de les activitats esportives organitzades pel Club Nàutic en el Vaixell Escola és la​ racionalització del cost total del programa, la qual cosa suposarà un atractiu afegit que s'espera derive en una major demanda d'aquestes activitats.

A més, una vegada superades les limitacions actuals, en el vaixell escola es podran allotjar tant alumnes del port esportiu com esportistes externs, permetent el lloguer del vaixell complet a tots aquells que desitgen pernoctar en les seues instal·lacions a un preu totalment assequible. Aquest impacte econòmic es veurà altament reforçat per l'ampliació del que es coneix com a temporada alta en la localitat, de manera que es podran afegir els mesos de setembre i octubre pel que fa al turisme nacional i la resta de mesos al turisme estranger, sobretot aficionats a l'esport nàutic del nord d'Europa, ampliant per tant l'oferta i podent arribar a més joves. En aquesta línia, la desestacionalització de l'oferta en esports nàutics ajudarà a crear una taxa d'ocupació més estable i duradora, més enllà dels contractes temporals directament relacionats amb els dos o tres mesos de temporada alta amb els quals es comptava fins avui.

Els Vaixells Escola estan categoritzats com a embarcació d'esbarjo amb un ús exclusiu i limitat a l'interior del port. Les embarcacions tenen unes dimensions de 11,68 metres d'eslora per 4,62 metre de manga, amb capacitat per a 14 persones cadascuna, distribuïdes en lliteres. El projecte del club contempla la construcció de dues unitats, a càrrec de l'empresa OLBAP Catamarans SL d'Alaquàs (València).

Te puede interesar
Lo más visto