173 Ajuntaments poden optar a ajudes per a projectes de lluita contra el canvi climàtic

Els municipis de xicoteta grandària comptaran amb un percentatge major de subvenció i també podran ser beneficiàries de les ajudes les actuacions desenvolupades en els últims quatre anys

General 06 de agosto de 2020 REDACCIÓ
patinete-Valencia-LP-Rjnc8ETB5npoPYyH3PHeRUK-1248x770@Las Provincias
Las Provincias

Mireia Mollà, la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, ha anunciat aquest dijous la concessió d'ajudes per valor de 4 milions d'euros als municipis per a afavorir projectes de lluita contra el canvi climàtic.

Es tracta de la primera convocatòria de subvencions que llança la Direcció General de Canvi Climàtic. Unes ajudes a les quals poden optar en concret un total de 173 Ajuntaments i que, com ha explicat la consellera, tenen com a objectiu finançar iniciatives de mobilitat sostenible, consum responsable dels recursos, reducció d'emissions d'efecte d'hivernacle i eficiència energètica que s'emmarquen en el compromís voluntari d'adaptació i mitigació del canvi climàtic dels municipis. A més, Mollà ha destacat que es pretén "acompanyar als Ajuntaments a complir amb les seues estratègies de reconstrucció sostenible" tenint en compte que "són sectors econòmics necessaris per a un desenvolupament sostenible"

Per a això, els municipis han d'estar adherits al Pla d'Acció pel Clima i l'Energia Sostenible (PAUS) o inscrits en el Registre de Petjada de Carboni del Ministeri, que està vinculat a un pla de reducció.

Mollà ha proposat "col·locar en el centre de la reconstrucció les propostes de transició ecològica i canvi de model i en la diana dels fons a les institucions més pròximes a les persones i als territoris més afectats pel canvi climàtic". Totes aquestes accions segueixen la línia de l'esborrany de la Llei Valenciana de Canvi Climàtic i Transició Ecològica que dedica un capítol als plans de canvi climàtic i energia municipals i que preveu que tots els municipis de la Comunitat compten amb un full de ruta en matèria de canvi climàtic i transició ecològica.

Els municipis de xicoteta grandària comptaran amb un percentatge major de subvenció per a fer de les fórmules contra el canvi climàtic una estratègia contra la despoblació. I també podran ser beneficiàries de les ajudes les actuacions desenvolupades en els últims quatre anys per a posar en valor la trajectòria dels Ajuntaments en matèria de sostenibilitat.

Te puede interesar
Lo más visto