Nules incorpora una barrina com a peça museística

La peça té més d’un segle d’antiguitat i podra ser visitada al llarg de tot l’any als baixos de l’edifici de l’antiga Cambra Agrària

Cultura 18 de agosto de 2020 REDACCIÓ
IMG_5771
Ajuntament de Nules

L’Ajuntament de Nules ha ampliat recentment el fons museístic del municipi amb l’incorporació de la donació d’una d’una barrina, que compta amb més d’un segle d’antiguitat, per part de José Ferrando Almela. Es pretén que aquesta peça puga estar exposada i visitada al llarg de tot l’any i per això, s’ha instal·lat als baixos de l’edifici de l’antiga Cambra Agrària.

“Hem volgut posar en valor aquesta important peça patrimonial molt significativa per al nostre poble, de manera que estarà permanentment en aquest edifici emblemàtic per a la població i totes aquelles persones interessades podran conèixer el significat i l’ús que aquesta peça tenia per als nostre avantpassat”, ha explicat el regidor de Patrimoni, Arxius i Museus, Guillermo Latorre, qui va visitar la barrina ahir amb les autoritats  i la família que ha fet la donació.

Des de la regidoria de Patrimoni s’assenyala que s’està fet un esforç molt important per a conservar i mantindre el patrimoni local. “En aquest cas en concret la donació es va fer en l’anterior legislatura però encara no s’havia materialitzat, no obstant això les actuals circumstàncies havien complicat la cessió que per fi és ja una realitat i que José Ferrando, una persona quasi centenària, ha pogut presenciar”, ha comentat Latorre destacant l’importància d’aquest tipus de donacions particulars.

Te puede interesar
Lo más visto