Nules recupera el blocaus de la vieta

El projecte ha consistit en una primera intervenció arqueològica d’excavació i altra de neteja del vestigi.

General 10 de diciembre de 2020 Redacció Redacció
IMG_7817
L’actuació ha comptat amb la col·laboració d’un grup de voluntariat de diferents agrupacions de la comarca.

Nules ha recuperat el blocaus de la Vieta que se suma als altres quatre, també reconstruïts anys enrere, que es troben al camí de Cabeçol. Per tant, la localitat de Nules compta, en aquests moments, amb cinc vestigis bèl·lics adequats per a que puguen ser visitats.

Precisament hui ha tingut lloc una visita a aquest blocaus per a veure in situ  el resultat de les actuacions de consolidació fetes, en concret s’han traslladat fins a la zona de la Vieta l’alcalde de Nules, David García, el regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre, i una representació del personal voluntariat que ha col·laborat en les tasques d’adequació.

Al respecte, l’edil Guillermo Latorre, assenyala l’importància de la implicació en aquest projecte de diferents agrupacions de la comarca de la Plana Baixa, “gràcies a un grup de persones com el cronista de la Vilavella, Joan Antoni Vicent, l’investigador local, Miguel Ángel Sanz, personal d’Arqueocas, i de l’Associació Cultural Muntanyes de la Guerra de la Vall d’Uixó juntament amb l’alumnat de l’Escola Taller V Nules, s’ha pogut adequar tant el blocaus com el seu entorn”.

L’actuació ha comptat amb una inversió total de 6.286,08 euros i amb la col·laboració  de Turisme Comunitat Valenciana que ha atorgat a l’Ajuntament de Nules una subvenció de 3.771,65 euros. Així doncs, el projecte ha consistit en una primera intervenció arqueològica d’excavació i altra de neteja del vestigi; a les que ha seguit el condicionament de la zona exterior per a embellir l’entorn; i per últim s’ha portat a terme la corresponent senyalització.

Te puede interesar
Lo más visto