El president  senyala que Castelló ha registrat una estabilització de la incidència  

Puig demana "máxima prudencia" i a la cooperació dels ajuntaments per a restringir activitats durant les festes nadalenques i garantir la seguretat de la ciutadania.

Sanitat 10 de diciembre de 2020 Redacció Redacció
20201210121733_0D9A0647-01
Després de reunir-se amb la consellera de Sanitat per a analitzar la situació sanitària a Castelló, l'objectiu és millorar l'estructura col·laborativa entre els departaments de salut.

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha mantingut una reunió amb la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per a analitzar la situació sanitària de la província de Castelló. A la reunió també han assistit la directora general d'Assistència Sanitària, Mariam García i els gerents dels tres departaments de salut de Castelló, el cap del Consell ha anunciat que s'està treballant en el nou Servei Valencià de Salut, una nova arquitectura institucional sanitària de la Comunitat Valenciana que impulsarà la màxima eficiència i la major eficàcia assistència.

Respecte a la situació de la pandèmia a Castelló, el president hi ha assenyalat que s'ha registrat una estabilització de la incidència, que s'està produint lentament perquè "estem en mitat de la pandèmia i en cap moment podem perdre esta perspectiva". Així ha explicat que s'està produint un descens sostingut d'afectats per COVID-19, tant hospitalitzats com en UCIS, i hi ha apel·lat a la prudència per ha que la situació no es descontrole en les pròximes  festes. En este sentit, ha recordat la importància de seguir totes les indicacions de les autoritats sanitàries, especialment durant el nadal, " no hem d'abaixar la guàrdia ni relaxar-nos" i hi ha apel·lat a la responsabilitat "ja que del comportament de cada un de nosaltres dependrà l'èxit de l'eixida més ràpida d'esta situació".

Col·laboració dels Ajuntaments

Finalment, Ximo Puig ha fet referència a la necessària cooperació entre la Generalitat i els ajuntaments, com el de Castelló, que  estan col·laborant molt estretament ja que estan absolutament compromesos per a poder superar la pandemia. En este sentit, ha fet una crida a la"máxima prudencia", i a restringir les activitats que se solen programar per a estes festes, com les cavalcades, per a garantir la seguretat de la ciutadania.

El cap del Consell hi ha assenyalat que actualment dos objectius bàsics centren l'agenda política: la superació de la pandèmia i la reactivació de l'economía, per l'ocupació i per la capacitat de generar noves expectatives per als ciutatans i ha finalitzat assegurant que només "se aconseguiran si treballem junts des de la convicció i des de la prudencia"

Te puede interesar
Lo más visto