L'exposició “Entrelles” a Almenara

La ceramista Anna Pastor, obri la programació de CulturArt, fins al pròxim 28 de febrer, es pot contemplar en el Molí d’Arròs .

Cultura 14 de enero de 2021 Redacció Redacció
entrelles3

El Molí d’Arròs acull  l'exposició “Entrelles” de la ceramista Anna Pastor ,l'Ajuntament d'Almenara obri una nova aposta cultural i artística anomenada CulturArt que convertirà aquest espai, el Molí d’Arròs, en un gran referent més enllà de la localitat, sumant les noves propostes a la col·lecció museogràfica permanent o les mostres puntuals que es vagen realitzant. Cal assenyalar que aquesta programació inicial estarà condicionada per la situació sanitària actual a l'espera de la recuperació de la normalitat, que serà quan es desenvolupe el projecte totalment.

L'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat que “volem redoblar la nostra aposta cultural i convertir-nos en tot un referent aprofitant un espai únic i singular com és el Molí d’Arròs que acollirà importants mostres d'art contemporani”. Serà una “oferta més que tindrà Almenara i que a poc a poc anirem consolidant quan la situació sanitària ho vaja permetent”.

Així, el Molí d’Arròs es convertirà en un espai que albergarà exposicions temporals d'art contemporani, tant individuals com col·lectives d'artistes d'Almenara o bé de la Comunitat Valenciana. Les mostres tindran una duració de set setmanes. A més la consulta dels recursos creats per a cadascuna de les mostres es podrà realitzar a través d'un codi QR que permetrà l'accés i l'autogestió als usuaris i usuàries. També assenyalar que una vegada la situació sanitària ho permeta podran realitzar-se tallers didàctics i visites guiades sobre les mostres.

També cara al futur i depenent de la situació sanitària està prevista la incorporació de la música al Molí d’Arròs amb cicles o concerts de música pop o clàssica d'artistes locals o valencians. Les actuacions serien a la vesprada-nit en un format similar al cicle de la Mar de Cultures realitzat l'estiu passat a la Biblioteca de la Platja Casablanca.

A més destacar que per a la realització d'aquesta programació l'Ajuntament d'Almenara ha incorporat una persona auxiliar per a poder ampliar els horaris d'obertura de la zona expositiva del Molí d’Arròs, amb el que ara seran de dilluns a divendres de 9.30 a 14 hores al matí. A la vesprada, serà de dimarts a divendres de 17 a 19 hores. Els caps de setmana obrirà d'11 a 13 hores.

“ENTRELLES”, D'ANNA PASTOR

Des de hui i fins al pròxim 28 de febrer, es pot contemplar en el Molí d’Arròs la mostra “Entrelles” de la ceramista Anna Pastor. L'exposició es compon d'una sèrie de figures ceràmiques que aborden des de la perspectiva de gènere la consciència de ser dona al llarg del temps fins hui. Pastor en la mostra a través de figures ceràmiques de dones reflexiona sobre les facetes de la dona en la vida, la faceta procreadora, la lluita i reivindicacions històriques, les ànsies i temors, la violència i l'opressió patida entre altres qüestions.

entrelles4

L'autora, Anna Pastor, natural de Canet d'en Berenguer, compta amb una trajectòria de més de 30 anys com a ceramista. Pastor està vinculada a la localitat d'Almenara, ja que és la professora del taller de ceràmica al Centre de Formació de Persones Adultes Paulo Freire de la localitat.

 

Te puede interesar
Lo más visto