Vacuna segona Línia

Amb la distribució d'AstraZeneca començara a vacunar-se al personal sanitari de segona línia.

Sanitat 10 de febrero de 2021 Redacció Redacció
Vacunacion Sanitarios Prov CS (1) Primera enfermera, Eva Santamaría
La Comissió de Salut Pública ha decidit que s'administre a persones d'entre 18 i 55 anys.

Al llarg d'ahir dimarts i hui dimecres s'han repartit 9.690 dosi de la vacuna d'AstraZeneca en centres públics i privats de la comunitat Valenciana iniciant-se així la vacunació en la segona línia.

Del total de 9.690 dosi, 4.320 es destinen al personal sanitari de segona línia de centres privats i les altres 5.370 a personal de centres públics.

Esta vacuna s'emmagatzema en vials de 10 dosi que, a diferència d'altres vacunes, no necessiten ser reconstituïts per al seu ús. En este cas, també són necessàries dos dosis de la vacuna, i la segona dosi ha d'administrar-se entre 10 i 12 setmanes després de l'administració de la primera.

La vacuna pot conservar-se durant 6 mesos entre 2 i 8 graus centígrads i la seua duració, una vegada obert el vial, és de 6 hores a temperatura ambient i 48 hores si està refrigerada. A més, el seu transport no està contraindicat una vegada s'ha obert el vial. En el cas d'AstraZeneca, la Comissió de Salut Pública ha decidit que s'administre a persones d'entre 18 i 55 anys.

Te puede interesar
Lo más visto