La Diputació de Castelló programa 140 accions fins a 2023 per al foment de l’ocupació i l’emprenedoria a totes les comarques

L’Estratègia Provincial, que va rebre ahir el vist i plau del ple, tindrà un pressupost de prop d’1,2 milions d’euros. Comptarà amb tres plans dirigits a persones desocupades, emprenedores i empreses

General 24 de diciembre de 2021 Redacció Redacció
IMG_4777

La Diputació de Castelló ha presentat aquest dimecres el seu pla de treball per a impulsar els pròxims dos anys l’ocupació i l’emprenedoria a les comarques castellonenques fins a 2023. Després de comptar abans d'ahir amb l’aval del ple, el president de la corporació, José Martí, i el diputat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, han detallat ahir públicament el contingut de la nova Estratègia Provincial per al foment de l’ocupació i l’emprenedoria, que comptarà amb un pressupost d’1,2 milions d’euros.

L’Estratègia Provincial comptarà amb 140 accions dividides en tres grans plans. Aquests són el d’intermediació laboral i formació per l’ocupació, el suport a l’emprenedoria i l’acompanyament per a la consolidació empresarials. El document presentat hui és el resultat de mesos de treball intens del departament de Promoció Econòmica, el qual ha impulsar reunions amb entitats i ajuntaments per a recollir les seues propostes de millora.

 El president de la Diputació, José Martí, ha destacat “la importància d’aquest pla que mira amb decisió l’interior” i que converteix la xarxa de centres CEDES “en pols de dinamització econòmica i social d’aquestes zones”. Martí ha assegurat que la corporació provincial està implicada “al cent per cent” en la reactivació de la província: “comptar amb un treball digne és indispensable per a poder construir un projecte de vida digne a un territori, per això hem elaborat aquest ambició pla que posa l’accent en la formació, les ajudes i l’assessorament”. El president ha destacat la renovació de format com ‘Castelló Global Program’, ‘MoveUp’ o les ajudes a la digitalització.

“Hem d’anar junts perquè les nostres comarques experimenten un important creixement territorial, social i econòmic”, ha manifestat.

 Per la seua banda, el diputat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, ha recalcat que en l’elaboració del document “hem tingut en compte la idiosincràsia de les nostres comarques, les quals demanen accions diferenciades i adaptades a les seues caracteristiques”.

 Ferrando ha assenyalat la col·laboració amb Labora, la Cambra de Comerç, el CEEI, l’UJI amb programes diversos, així com una programació adequada als CEDES.

Des de Promoció Econòmica s’ha explicat que l’objectiu en els pròxims dos anys de vigència de l’Estratègia serà facilitar la creació d’empreses a través de l’assessorament, l’acompanyament i la intermediació.

LES NOVETATS

L’estructura de l’Estratègia manté la seua esència formativa, però aprofundeix en aspectes com l’emprenedoria. Així doncs, entre les novetats d’aquest pla destaca la ‘Ruta de l’emprenedoria rural’, que ofereix un itinerari d’accions seqüenciades per a dissenyar el model de negoci i redactar el seu pla d’empresa, amb formacions específiques.

D’altra banda es trasllada a format e-learning el programa ‘Crea la teua pròpia empresa’, on els participants tindran accés als materials i podran seguir la formació segons la seua disponibilitat dins del ‘CEDES Aula’.

 També es crea la ‘Ruta de la innovació en empreses rurals’ com un itinerari d’accions seqüenciades per a implantar estratègies innovadores en aquestes empreses i es realitzaran Workshops sobre les noves oportunitats en entorns rurals.

Te puede interesar
Lo más visto