Turisme CV destina 680.000 euros al Consell de Cambres per a impulsar la competitivitat d'empreses i destinacions turístiques

El titular de Turisme, Francesc Colomer, ha subscrit un conveni de col·laboració amb el president del Consell de Cambres, Jose Vicente Morata

Economía 14 de julio de 2022 Redacció Redacció
220713_PRES_foto2_FColomer_convanio_camara

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha signat amb el president del Consell de Cambres Oficials de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de la Comunitat Valenciana, José Vicente Morata, el conveni de col·laboració entre Turisme CV i el Consell de Cambres per al desenvolupament d'actuacions d'interés comú en matèria de qualitat, emprenedoria i promoció de productes.

Turisme Comunitat Valenciana destina 680.000 euros a través d'aquest conveni amb el Consell de Cambres Oficials de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de la Comunitat Valenciana per a impulsar la competitivitat d'empreses i destinacions turístiques.

Francesc Colomer ha volgut ressaltar que aquesta col·laboració “ens permet generar aqueix espai de governança col·laborativa amb els representants del món de l'empresa” que es tradueix en un treball molt fructífer en l'impuls de la qualitat certificada, de formació i de les petites i mitjanes empreses, i de promoció exterior del turisme. 

El titular de Turisme ha recalcat la importància d'impulsar la qualitat certificada i ha recordat que en el programa del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destins (Sicted) “hem aconseguit col·locar-nos al capdavant d'Espanya en el nombre de certificats”. 

Colomer ha assenyalat que el conveni subscrit també recull accions per a impulsar formació per a les empreses, i ha assenyalat que d'aquesta manera “donem un servei molt important per a formar i qualificar a les pimes”. 

També s'ha referit al tercer eix del conveni, la promoció exterior. En aquest sentit ha recordat la missió comercial que s'ha realizdao enguany a Lisboa liderada pel President de la Generalitat i ha destacat que Portugal “és un mercat emergent que hem de consolidar”.

Per part seua, el president del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, José Vicente Morata, ha declarat que “aquest acord és fonamental, perquè en aquests moments l'activitat turística és un dels motors econòmics”, i ha incidit en què “l'important és que els turistes repetisquen” i per a això “necessiten tindre uns establiments amb qualitat contrastada i certificada”. Per això, ha destacat que aquest conveni “conté aqueixa sensibilització per la qualitat”.

A més, José Vicente Morata ha assenyalat que el turisme en la Comunitat Valenciana “també ajuda a les nostres exportacions”, per la qual cosa ha ressaltat la importància de la promoció per a atraure als turistes i recalca que la col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana “és clau per a la promoció exterior”.

Actuacions emmarcades en el conveni

El Consell de Cambres de Comerç, Indústria i Navegació de la Comunitat Valenciana durà a terme diferents actuacions dirigides a la consolidació del Sistema Integral de Qualitat Turística en Destí (SICTED) en la Comunitat Valenciana. En concret, s'estima la realització d'aproximadament 4.450 actuacions.

Així mateix, s'executaran accions per al foment de l'emprenedoria i la competitivitat en el teixit empresarial turístic de la Comunitat Valenciana a través d'eines de transferència de coneixement, innovació i desenvolupament tecnològic dirigides a autònoms i pimes del sector turístic, que seran articulades a través del programa Accetur que desenvolupa Turisme CV; concretament, de la línia 'Accetur Crega Empresa' i 'Accetur Avança Pime' de suport a empreses joves, emprenedores, en procés de creixement o madures amb dificultats.

A més, mitjançant aquest acord, el Consell de Cambres de Comerç, Indústria i Navegació de la Comunitat Valenciana també realitzarà actuacions de promoció de productes turístics en els diferents mercats nacionals i en l'exterior.

Te puede interesar
Lo más visto