L'Aeroport de Castelló congrega el sector aeronàutic i aeroespacial en la segona edició del 'Business Forum'

La jornada reunirà, el 24 de novembre, 40 ponents, entre els quals destaca l'astronauta i exministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque

General 15 de noviembre de 2022 Redacció Redacció
221115_foto_Aerocas Business Forum

L'Aeroport de Castelló acull dijous que ve, 24 de novembre, la segona edició d'Aeroport Castelló Business Forum, un esdeveniment que pretén exercir un paper aglutinador de la indústria aeronàutica i aeroespacial de la Comunitat Valenciana, per tal d'estimular-ne el desenvolupament, a més de posicionar l'Aeroport de Castelló com una infraestructura estratègica per a l'acolliment d'iniciatives vinculades al sector.

Està previst que el fòrum compte amb la participació del president de la Generalitat, Ximo Puig, i, entre els ponents, figura l'astronauta i exministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque.

Així ho ha detallat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, qui ha destacat que la trobada té l'objectiu d'"afavorir l'intercanvi d'informació i propiciar una xarxa de contactes de la qual es puguen derivar oportunitats de negoci vinculades a l'àmbit aeronàutic i aeroespacial, pel qual aposta decididament la Generalitat".

La consellera ha ressaltat que l'aeroport de Castelló "aspira a exercir un paper rellevant en el desenvolupament d'aquesta indústria, caracteritzada pel seu alt valor afegit, el seu vincle amb l'R+D+i i per la generació d'ocupació qualificada, i que, per tant, pot contribuir a la diversificació econòmica i a la generació d'oportunitats en el territori".

Rebeca Torró, qui obrirà l'esdeveniment, ha valorat el nivell del cartell, que comptarà amb quasi 40 ponents, entre representants d'empreses, universitats, instituts tecnològics, centres d'investigació, start-ups i entitats públiques. En total, està previst que hi assistisquen 200 persones, amb un clar perfil professional i empresarial. A més de la presència de Pedro Duque, també hi destaca la ressenyable ponència de Teresa Bustos, membre del comité científic assessor del CSIC i exvicepresidenta d'Airbus.

Tres blocs temàtics

La segona edició de l'Aeroport Castelló Business Forum està estructurada en tres blocs temàtics, compostos per ponències i taules redones. També hi haurà un espai on la directora general d'Aerocas, Blanca Marín, tractarà l'aeroport de Castelló com a hub d'oportunitats.

El primer bloc està dedicat a la connectivitat aèria i comptarà amb la intervenció del secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer. A continuació, se celebraran dues taules redones sobre la temàtica.

El segon bloc versarà sobre l'àmbit aeroespacial, en el qual està inclosa la ponència de Pedro Duque. A més, hi haurà dues taules redones moderades per la secretària autonòmica d'Economia, Empar Martínez.

La jornada del matí conclourà amb la intervenció del president de la Generalitat, Ximo Puig.

El tercer bloc està dedicat a la indústria aeronàutica i inclou la ponència de Teresa Bustos, a més de dues taules redones que conduirà el director del Centre de Motors Tèrmics de la Universitat Politècnica de València (CMT-UPV), José María Desantes.

Participants

L'elenc d'entitats participants és ampli i figuren, entre altres: Ryanair, Air Nostrum, Wizz Air, Espai Aero, Val Space Consortium, Universitat Jaume I, Aimplas, COIAE, Arkadia Space, Comet Ingeniería, PLD Space, Deimos, Open Cosmos, Nax Solutions, Airbus, ITP Aero, Aciturri Aeronáutica, CEEI Castelló, ITC, CMT-UPV, COIAE, Brok-air Aviation Group, Aertec, e-Cube Solutions, Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT), Turisme Comunitat Valenciana, Diputació de Castelló, ASHOTUR, Introducing Castelló, CEV-Castelló i Cambra de Comerç de Castelló.

Espai expositor

A més d'oferir un entorn especialitzat de networking, l'Aeroport Castelló Business Forum disposarà d'un espai expositor en el qual participaran empreses, instituts tecnològics i entitats. Destaca la presència, en aquesta edició, de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.

Te puede interesar
Lo más visto