Barceló: «No podem baixar la guàrdia, la irresponsabilitat d'uns pocs ens afecta a tots»

La Comunitat Valenciana registra 117 nous casos de coronavirus en les últimes 24 hores

Sanitat 24 de julio de 2020 Redacció
ANA-BARCELO
Font: Novelda Digital

La Comunitat Valenciana ha registrat des de l'última actualització 117 nous casos per prova PCR, que situen la xifra total de positius en 12.451 persones. La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha volgut llançar un nou missatge de prudència: «No podem baixar la guàrdia. La irresponsabilitat d'uns pocs ens afecta a tots», ha apuntat. En aquest sentit, ha insistit que «hem de continuar complint amb les mesures d'higiene i protecció, però sobretot hem de pensar que el risc de contagi continua i la millor prevenció és la distància social i la prudència».

Per províncies, el nombre de nous casos és el següent: 15 a Castelló (1.734 en total); 35 a la província d'Alacant (4.197 en total); 50 a la província de València (6.493 en total) i altres 17 casos sense assignar que se sumen a 10 casos anteriors.

D'altra banda, s'han donat 49 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades ascendeix ja a 17.935 persones: 2.551 a Castelló, en 5.959 Alacant i 9.424 a València, a més d'1 a un cas no assignat.

D'aquesta manera, en aquests moments hi ha actius 709 casos, la qual cosa suposa un 3,52% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 70 persones ingressades: la província de Castelló amb 13, sense pacients en UCI; 14 a la província d'Alacant, d'ells 3 en l'UCI; i 43 a la província de València, 4 d'ells en UCI.

No s'ha registrat cap defunció per coronavirus des de l'última actualització de dades, per la qual cosa el total de defuncions es manté en 1.477 persones: 227 a la província de Castelló, 513 en la d'Alacant i 737 en la de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 543.601, de les quals 412.555 han sigut a través de PCR i 131.046 mitjançant test ràpid.

Actualització de la situació en residències

Les residències de la Comunitat Valenciana no registren cap defunció des del 25 de juny, per la qual cosa es compleixen 29 dies sense defuncions per coronavirus.

En aquests moments hi ha algun cas positiu en 8 centres: 1 a la província de Castelló, 1 en la d'Alacant i 6 en la de València.

  • Residents nous positius: 0
  • Treballadors nous positius: 0
  • Residents morts: 0

En aquests moments es troben sota vigilància activa de control sanitari 3 residències en la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 0 a la província d'Alacant i 3 a la província de València.

Actualització brolles de coronavirus

Nous brots:

  • Ribera de Cabanes: 4 casos. Contacte social
  • Elda: 6 casos. Entorn laboral
  • l'Alcora: 3 casos. Brot familiar
  • Monforte del Cid: 3 casos. Entorn laboral

Brots anteriors:

  • Gandia. Després de l'estudi de contactes realitzats en els tres últims dies, cal sumar 30 nous positius, per la qual cosa el total ascendeix a 114.

Resultat dels garbellats realitzats:

  • Santa Pola. De 408 proves analitzades, s'han descartat com a negatives 402. De moment, només 6 positius. Per tant, en el brot de Santa Pola relacionat amb l'oci nocturn hi ha, fins al moment, 24 casos positius.

En relació amb el brot de la platja de Sant Joan, Salut Pública d'Alacant ha realitzat la investigació i seguiment relacionats amb casos d'Elx i una possible vinculació amb la platja de Sant Joan. Després del resultat del garbellat de casos i les proves realitzades, Salut Pública d'Alacant ha determinat que no existeix vincle epidemiològic amb els referits casos d'Elx, amb el que ha conclòs que no existeix brot a la platja de Sant Joan.

Des de Salut Pública aclareixen que els brots s'estudien una vegada que existeix alguna sospita, és a dir, davant una agrupació de casos s'inicia una investigació sota la hipòtesi d'un possible origen (comunitari, familiar) i municipi. En funció dels resultats que s'obtenen es reclassifica el brot si és necessari, fins i tot pot arribar a ocórrer que es considere que no és un brot i s'anul·le.

Te puede interesar
Lo más visto