Peníscola ha destinat 2500 hores a la neteja i desinfecció de les seues platges aquest juliol

L'ajuntament ha impulsat este dispositiu de seguretat de una especial neteja

General 10 de agosto de 2020 REDACCIÓ
IMG-20200525-WA0002

El dispositiu de seguretat a les platges de Peníscola que ha impulsat l'Ajuntament de la ciutat, compta amb un pla especial de neteja i desinfecció de zones comunes per al qual l'empresa concessionària de la neteja en el municipi ha destinat un total de 2445 hores del conjunt de l'equip que es dedica a aquesta tasca. «La principal diferència amb els anys anteriors ha sigut la inclusió de la desinfecció de zones comunes i mobiliari en platges, com les passarel·les, dutxes i Llavapeus, tal com contempla el Pla de Contingència, tres vegades cada dia», ha explicat el regidor de l'àrea de Serveis, Jorge Rovira.

A aquest treball manual i diari, se suma l'habitual desplegament de maquinària totes les nits, des de les onze i fins a les sis del matí de l'endemà, amb el qual es rastella i neta la zona d'arena. En concret, aquest passat mes de juliol, la maquinària pesant que s'encarrega de la neteja de les platges urbanes - tres tractors- han sumat en el seu recorregut de neteja 1946Km el que equival a 6.227.366m2 d'arena crivada i neta.

A més d'aquesta neteja nocturna i diària amb la maquinària pesant, de forma manual es realitzen batudes, també diàries, per a la revisió dels arenals i la retirada de possibles residus de xicotetes dimensions que hagen quedat després del crivado.

Aquest dispositiu intensiu es manté també en els mesos d'agost i setembre, que inclou també la neteja manual de canals i cales. «L'Ajuntament sufraga el cost de les més de 80 hores de neteja diàries que es dediquen a les nostres platges, un esforç que vull posar en valor i sumar un nou reconeixement a l'equip humà que formen les brigades de neteja i que en aquests moments és tan important per a garantir la seguretat de tots els usuaris», ha valorat Rovira.

Te puede interesar
Lo más visto