Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Edo defensa la prolongació dels ERTOS com una “ferramenta eficaç” per a mantenir a les i els treballadors en el mercat laboral

La vicesecretària del PSPV-PSOE de la província de Castelló i senadora destaca 'l'immens esforç” realitzat en la tramitació de les ajudes que ha permés “donar una resposta solvent a una situació mai abans coneguda”

Política 10 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
Ana Edo

La vicesecretària del PSPV-PSOE de la província de Castelló i senadora, Ana Edo, ha defensat la prolongació dels ERTOS com una “ferramenta eficaç” per a evitar que les i els treballadors queden fora del mercat laboral, així com un incentiu per a la recuperació del teixit empresarial que s'ha vist afectat per la pandèmia mundial.

Referent a això, Edo apunta que, des de l'inici de l'emergència sanitària, “el govern de Pedro Sánchez està treballant perquè ningú es quede enrere i prolongar els ERTOS no és més que un altre exemple que el partit socialista continuarà mantenint esta premissa sempre”. Així mateix, la senadora posa l'accent en què esta mesura protegirà, especialment, a les i els més joves i a aquelles persones amb contractes temporals o precaris, a més que també suposarà una ajuda per a les famílies.

Edo valora que, en dues setmanes, “el Govern d'Espanya va haver d'innovar un procediment administratiu nou per a poder donar resposta, com es va donar, a la situació creada per la crisi sanitària”. “Solament el mes d'abril, el SEPE va ser capaç de reconéixer prestacions a més de 3,3 milions de persones, quan el mes d'abril de l'any anterior no s'havien reconegut més de 600.000 expedients”, assenyala.

“Ara, es mantindran estes mesures i este esforç en la tramitació per a evitar la destrucció d'ocupació i recuperar l'activitat productiva després de la COVID-19. A més, s'han creat noves ajudes específiques per als autònoms de temporada i per a les empreses que, en cas de rebrot, hagen de tancar algun centre de treball”, ha assenyalat Edo.

La senadora afirma que este “esforç immens” per part dels serveis públics d'ocupació, “ha possibilitat donar una resposta solvent a una situació mai abans coneguda, i és just fer un reconeixement exprés als funcionaris que formen part d'este organisme, que han treballat sota pressió i sent conscients de la importància del seu treball en un moment crític”.

Mesures

Les empreses que es troben en una situació de ERTO per força major parcial es podran beneficiar de les exoneracions vigents fins al 30 setembre. Les que tinguen menys de 50 treballadors gaudiran d'una exoneració del 60% de les cotitzacions socials d'aquells que es reincorporen en els mesos de juliol, agost i setembre, i del 35% per als treballadors que seguisquen amb el seu treball suspés.

En el cas d'empreses amb més de 50 treballadors estes exoneracions seran del 40% per als quals s'activen i del 25% per als quals romanguen en suspens.

Per a les empreses que es troben en ERTO total s'establix un període transitori durant el qual es beneficiaran d'exoneracions decreixents. Les de menys de 50 treballadors, obtindran una bonificació en les cotitzacions del 70% al juliol, 60% a l'agost i 35% al setembre. A partir de 50 empleats, este percentatge de bonificació serà del 50%, 40% i 25% respectivament.

Com a novetat, destaca que quan es produïsquen brots de la COVID-19, les empreses podrien recórrer a un nou ERTO de força major, amb exoneracions entorn del 80% per a empreses de menys de 50 treballadors i del 60% per a les de major plantilla.

Amb caràcter general, les empreses que s'acullen a qualsevol d'estes exoneracions han de continuar mantenint l'ocupació durant un període de sis mesos, per la qual cosa no podran efectuar acomiadaments. Continuaran sense poder beneficiar-se d'esta regulació les empreses radicades en paradisos fiscals.

Per altra banda, els treballadors afectats per un ERTO derivat de la COVID-19 no han d'acreditar un període mínim de cotització per a accedir a esta prestació, ni se'ls computa el temps que han estat en esta situació a l'efecte de la cotització per a la desocupació.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter