Educació presenta la proposta de calendari de les oposicions per a docents de Secundària per a març de 2021

S'allargarà el procés de les proves i s'augmentarà el nombre de tribunals avaluadors

Educació 22 de octubre de 2020 redacció
oposiciones-U70822523619WK--624x415@Las Provincias-LasProvincias
Opositors de secundaria i FP. Las provincias

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha presentat en la Mesa Sectorial d'Educació una proposta de calendari de les oposicions docents a Secundària i altres cossos ajornades en 2020 per la COVID-19. En aquest esborrany de calendari es proposa que la prova teòrica comence el dissabte 27 de març de 2021 i al llarg de tres mesos es realitzen la resta de fases.

D’aquesta forma, la prova pràctica es faria a partir del 24 d'abril fins que acabe el procés d'oposició durant el mes de juny i la posterior presentació de mèrits per part dels aspirants que han superat les diferents proves. A més, cal recordar que la nota final és el resultat de ponderar en un 60 % la fase d'oposició i un 40 % els mèrits.

Aquesta mesura es proposa per assegurar el màxim possible la celebració d'aquestes oposicions, que ja van haver de ser ajornades en 2020 pels efectes de la pandèmia. «D'aquesta manera, ampliant en el temps la convocatòria, si l'evolució de la COVID requerira alguna readaptació de calendari tindríem capacitat per a donar solució a hipotètics contextos que ens obligaren a reprogramar, ja que el nostre màxim objectiu és poder assegurar la celebració d'aquesta convocatòria d'oposicions després d'haver-la hagut d'ajornar en 2020 per la COVID», ha assegurat la directora general de Personal Docent, Lina Herranz.

A part d'allargar en el temps el procés de les proves, Educació es compromet a augmentar el nombre de tribunals avaluadors, per la qual cosa cada tribunal avaluarà menys aspirants. A més, també es proposa augmentar les diferents seus per a realitzar les proves i això comportarà menys aspirants per seu i, per tant, permetrà garantir les distàncies de seguretat i totes les mesures d'higiene necessàries per a garantir la realització de les proves.

Segons Herranz, «amb la proposta d'un calendari més ampliat per a realitzar les proves i avaluar-les amb garanties, l'augment de tribunals, la baixada de ràtio d'aspirants per tribunal i l'augment del nombre de seus plantegem un marc que dóna moltes més opcions a poder celebrar aquesta important convocatòria».

Es preveuen uns 20.000 aspirants a les oposicions de Secundària i altres cossos de 2021, per això se superaran els 348 tribunals de les oposicions de 2019, en què per a un nombre semblant de places convocades es mobilitzaren 1.740 docents examinadors titulars i 1.740 de suplents, que van arribar a una ràtio per sota dels 60 aspirants per tribunal.

Te puede interesar
Lo más visto