Més del 95% de les mares que acudeixen a La Plana opta per un pla de part respectat

Cinc pacients de l'Hospital han participat en el documental interactiu ‘Parir al segle XXI’

General 19 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
newborn-baby-labor-room_51195-2771

L'Hospital Universitari de la Plana aferma el dret de les dones a un pla de part respectat i gràcies a això, més del 95 per cent de les mares que acudeixen al seu paritori ho fan amb aquest document que els permet decidir quin tipus d'enllumenament prefereixen. El centre hospitalari compta amb una dilatada experiència en aquesta filosofia assistencial gràcies al treball del seu equip de matrones i al suport del Servei de Ginecologia, que permet seguir la voluntat de les mares en el moment del part.

És fonamental que les embarassades hagen elaborat prèviament l'anomenat ‘Pla de Part’, un document que els permet indicar quines decisions ha pres sobre com desitja que siga el procés assistencial de l'enllumenament, com si desitja donar a llum en l'aigua o si voldrà algun tipus d'anestèsia, així com qui vol que li acompanye o les condicions de l'habitació. Aquest pla també contempla decisions de cara al postpart i a la implantació de la lactància materna.

Gràcies a aquest lideratge, cinc pacients de l'Hospital de la Plana, Àngels, Ester, Graciela, Mireia i Paula han participat en el documental interactiu ‘Parir al segle XXI’, en el qual han participat À Punt Mèdia i el Laboratori d'Innovació Audiovisual d'RTVE. En el documental, elaborat gràcies a la col·laboració de tot l'equip de matrones i de la unitat de paritori del centre, s'entrellacen les històries de les cinc dones protagonistes que conten cadascuna la història de com va ser el part, una d'elles durant la fase de confinament de la pandèmia.

Te puede interesar
Lo más visto