El sector de l'oci nocturn reclama a la Generalitat una modificació legal per a obrir en altres franges horàries

Durant esta primera reunió també s'ha abordat la posada en marxa d'una nova orde d'ajudes directes, que depenen de l'Aprovació Dels Pressupostos de 2021 i estarán dirigides exclusivament al sector de l'oci nocturn.

Economía 30 de noviembre de 2020 Redacció
colomer
El responsable de Turisme hi ha assenyalat que des de la Generalitat, son molt conscients de que el sector de l'oci és el que més ha patit el tancament com a conseqüència de la pandèmia.

Este dilluns s'ha celebrat la primera reunió de la taula de treball entre la Generalitat i representants de l'oci nocturn, on s'ha abordat la modificació legal, perquè els locals puguen obrir en altres franges horàries, i la posada en marxa d'ajudes directes al sector.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha reiterat "el ferm suport de la Generalitat al sector de l'oci nocturn de la Comunitat Valenciana, per això estem treballant en la definició de pròximes ajudes directes per a evitar la pèrdua de llocs de treball en el sector" Així s'ha pronunciat Francesc Colomer després de participar en la primera reunió de la taula de treball entre la Generalitat i representants de l'oci nocturn per a estudiar la situació del sector.

El responsable de Turisme ha explicat que "el sector de l'oci nocturn ha sol·licitat la modificació del Decret actual perquè els locals d'oci nocturn puguen obrir en les mateixes condicions de percentatge d'aforaments i horaris que els bars i cafeteríes". Esta qüestió, segons Colomer, serà valorada per la Secretaria Autonòmica de Salut i Púbica, així com des del departament d'Emergències per a donar una resposta.

En esta línia, ha explicat que "se ha sol·licitat la hipòtesi de treball per a l'oci nocturn de treballar en altres franges horàries, sempre que Sanitat i Emergències ho validen, tal com ja ha succeït en altres comunitats autònomes, per a preservar l'ocupació en este sector".

A més, Francesc Colomer ha explicat que durant esta primera reunió també s'ha abordat la posada en marxa d'una nova orde d'ajudes directes. Cal assenyalar que estes ajudes depenen de l'Aprovació Dels Pressupostos de 2021 i "estarán dirigides exclusivament al sector de l'oci nocturn" , "prenem consciència de quin és el perfil dels establiments que han sigut objecte de tancament governamental perquè, a diferència d'altres sectors que s'han vist afectats per restriccions, en este cas s'ha produït un tancament total i contundent i açò ha de tindre una recompensa singular que ha de reflectir-se en les ordes d'ajudes per a 2021", hi ha indicat Colomer

A més de Colomer, han participat en esta reunió el secretari autonòmic de Presidència, Andreu Ferrer; la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, i el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel.


 

Te puede interesar
Lo más visto