El Centre d'Investigació en Robòtica i Tecnologies Subaqüàtiques de la UJI, una realitat

El nou edifici, permetrà als investigadors de la UJI experimentar en el desenrotllament de noves tecnologies subaquàtiques i crear un pol científic en robòtica submarina a Castelló.

General 03 de diciembre de 2020 Redacció Redacció
201203_CENTRE_INVESTIGACIO_UJI-3
El tanc d'aigua  permetrà avançar en este àmbit d'estudi de l'enginyeria i la computació.

L'edifici del Cirtesu hubicat junt amb l'Espaitec compte com a infraestructura més important un contenidor de grans dimensions que permeta avançar en este àmbit d'estudi de l'enginyeria i la computació. El tanc d'aigua té dotze metres de llarg per huit d'ample, una profunditat de cinc metres i una capacitat de mig milió de litres, és a dir, la mitat d'una piscina olímpica.

El nou edifici, permetrà als investigadors de la UJI experimentar, sense necessitat de desplaçar-se a la Universitat de Girona, on habitualment realitzen les seues comprovacions. D'esta manera, no únicament s'estalviaran costos en els desplaçaments, sinó que la nova infraestructura farà possible el desenrotllament de noves tecnologies subaquàtiques i crear un pol científic en robòtica submarina a Castelló.

L'IRS Lab de la UJI té una àmplia experiència en robòtica, amb una perspectiva transversal: robots cooperatius en entorns perillosos, com per exemple aigües submarines, incendis o zones amb radiació, telerobótica, control remot amb supervisió humana, xarxes robòtiques, arquitectures computacionals, interacció humà-robot (HRI) , intel·ligència artificial

Innovació, sostenibilitat i col·laboració.

El president de la Generalitat ha explicat que la via de la recuperació econòmica i de la transformació social es fonamenta en " la tríada de la innovació, la sostenibilitat i la colaboració". "Innovación, pel disseny de robots, la telerobótica, el Big Data i la Intel·ligència Artificial; sostenibilitat, que suposa la implantació de l'economia circular de l'aigua; i col·laboració, que és la suma de laboratoris i empreses privades, universitats, administració i consorcis públicos", hi ha assenyalat el cap del Consell

Te puede interesar
Lo más visto