Castelló impulsa una nova bossa de lloguer social

Els arrendataris que cedisquen pisos buits en condicions d'habitabilitat rebran 1.500 euros per a compensar la limitació del preu, una bonificació de l'IBI del 90% i assessorament de l'Oficina Municipal d'Habitatge.

General 09 de diciembre de 2020 Redacció Redacció
09-12-2020 Amparo Marco i María Jesús Garrido, bossa lloguer social
L'alcaldessa i la regidora d'Habitatge presenten una iniciativa que pretén ampliar el parc de lloguer social.

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló impulsa una nova bossa de lloguer social municipal que inclou incentius per als propietaris amb l'objectiu d’incrementar la cobertura de lloguer social i assequible de la ciutat. Els arrendataris que cedisquen pisos buits en condicions d'habitabilitat rebran 1.500 euros per a compensar la limitació del preu, una bonificació de l'IBI del 90% i assessorament de l'Oficina Municipal d'Habitatge. També comptaran amb fins a 3.500 euros per a sufragar possibles desperfectes i impagament.

Les noves condicions de la bossa de lloguer social entraran en vigor el mes de gener i han sigut presentades aquest dimecres en roda de premsa per l'alcaldessa, Amparo Marco, i la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.

L'alcaldessa ha destacat que la nova bossa de lloguer social s'activarà a partir de gener "reforçant així les polítiques d'habitatge" en un moment complicat per a moltes famílies de la ciutat per la covid-19 i els seus efectes socials i econòmics. "Una iniciativa que se suma a unes altres que s'estan impulsant des de l'Ajuntament des del 2015 per a garantir un dret constitucional com és l'accés a un habitatge digne", ha assegurat. A més, Marco ha posat en valor les accions centrades en endreçar i ampliar el parc d'habitatges públics, entre altres, a través de l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana del barri de la Guinea o la reforma sostenible d'un edifici de l'avinguda Caputxins. L'alcaldessa també ha posat l'accent en el primer Pla Estratègic d'Habitatge.

“Presentem una nova bossa de lloguer municipal perquè ens consta que hi ha una part important d'habitatges de particulars que poden ser posades en lloguer assequible”, ha subratllat la regidora d'Habitatge, que ha afirmat que el preu arrendament se situa en els 4 euros per metre quadrat i el màxim del lloguer no podrà superar els 400 euros.

Així, segons ha explicat, el propietari que cedisca el seu pis a l'Ajuntament rebrà 1.500 euros, comptarà amb un 90% de bonificació de l'IBI, tindrà prioritat en la convocatòria d'ajudes de reformes d'interior (de 4.000 euros) i, a més, comptarà amb un depòsit de fins a 3.500 euros per a pagar possibles impagaments o millores. L'Oficina Municipal d'Habitatge enllaçarà a l'arrendatari amb la llista de demandants de lloguers socials.

Te puede interesar
Lo más visto