Trobada agredolça

L'hostaleria qualifica així la reunió mantinguda en la vesprada del dimarts amb l'ajuntament de Castelló, encara que arranca en el compromís de començar amb les ajudes en quant Generalitat transferisca la part que els correspon del pla parèntesi.

Economía 10 de febrero de 2021 Redacció Redacció
ashocas r
 El president de la Generalitat, Ximo Puig, els ha demanat arribar a un acord, i estan disposats però per a això haurà d'haver-hi gestos.

Des d'Ashocas encara que agraïxen la predisposició de l'ajuntament a col·laborar davant de la situació generada per les mesures de tancament decretades per la Generalitat. Els hostalers de la capital de la plana, han eixit de la reunió mantinguda en la vesprada d'ahir dimarts, amb un sabor agredolç, esperaven més concreció quant a dates per a executar les ajudes ja que estan travessant un moment molt dur.

La reunió mantenida ambs el  regidors d'Activitats i Turisme, Jorge Ribes i Pilar Escuder, respectivament, i els  representants de l'Associació d'hostalers, restauradors i professionals de l'oci nocturn, Ashocas. Els representants municipals per la seua banda es van comprometre a no cobrar les taxes d'ocupació de les terrasses fins al mes de juny i estudiar no cobrar-les la resta de l'any.

Fins a un milió d'euros flexible és al que es compromet l'ajuntament de la ciutat per a destinar a ajudes a l'hostelería  i comerç. Un milió d'euros dels quals 825000 corresponen al 15% que han d'aportar com administracio?n al Pla Resistix presentat per la Generalitat Valenciana i que es comprometen a activar en quant esta procedisca a la transferència de la part que els corresponde. 

L'associació ha demanat al consistori que pose en marxa una campanya d'activació de l'hostaleria local, en la que quede clar que el sector no és el responsable dels rebrots.

Ashocas també ha informat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, els ha demanat arribar a un acord, i estan disposats però per a això haurà d'haver-hi gestos l'associació per a exigir un pla de desescalada que arranque de forma immediata dilluns que ve, que vaja a poc a poc, però que comence.

L'Ajuntament de Castelló demana la col·laboració de la ciutadania per a continuar complint amb les mesures vigents dirigides a protegir la salut, frenar la propagació del coronavirus i reduir la pressió assistencial, insistint que són unes restriccions dures però necessàries per a doblegar la corba de la pandèmia a la ciutat. 

En la trobada, els responsables municipals també han traslladat als empresaris d'hostaleria que aquest 2021 l'Ajuntament obrirà una nova línia d'ajudes similar a la del 2020 (que en aqueix cas va ascendir a 1,4 milions d'euros) i els han informat sobre el Pla Resistir, pel qual l'administració municipal distribuirà 5,5 milions d'euros en ajudes a autònoms i pimes, que estan resultant ser dels sectors més afectats per les restriccions derivades de la pandèmia.

Te puede interesar
Lo más visto