Borriana obrirà el centre d'atenció precoç abans del primer trimestre de 2021

General 25 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
IMG_3914-1068x712
Nou centre d'atenció precoç. Actualitatvalenciana.com

Els treballs per a reformar i adequar el local situat en l'avinguda Corts Valencianes de Borriana que albergarà el futur centre d'atenció precoç (CAT) i una aula de formació per a la Policia Local, ja s'han posat en marxa.

Així mateix, mentre avancen les obres, que es prolongaran durant els pròxims tres mesos, l'Ajuntament treballa per a contractar els especialistes mèdics, amb l'objectiu de posar en marxa el servei durant el primer trimestre del 2021, abans d'abril.

Maria Josep Safont, l'alcaldessa, va informar que la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives sufragarà el personal necessari per a fer realitat aquesta iniciativa, però que «la gestió és a càrrec del consistori», per la qual cosa ja s'han posat «som-hi». El CAT, en concret, atendrà joves amb discapacitat o amb risc de patir-la, que hagen sigut valorats prèviament per especialistes i oferirà serveis de diagnòstic, coordinació amb els recursos comunitaris i atenció individual i familiar.

Així, aquestes noves instal·lacions oferiran tractament fisioterapèutic i logopèdic per a xiquets d'entre 0 i 6 anys amb greus problemes de desenvolupament, a més de comptar també amb funcions de psicologia, pedagogia i estimulació per a atendre la població més jove de tota la comarca.

Aula policial

D'altra banda, Safont va explicar també que des del departament de la Policia Local ja tenen en marxa la selecció i compra del mobiliari necessari per a l'aula de formació, que ocuparà una xicoteta part de l'immoble.

Els treballs de reforma inicials se centren en la demolició de diversos envans per a poder redistribuir l'espai i donar cabuda a les tres sales de consulta, una sala polivalent, dos despatxos i una zona d'espera que tindrà el centre.

Els treballs de rehabilitació inclouen, a més, la renovació de fusteria, xarxa de sanejament i adequació de la façana exterior. El projecte compta amb un pressupost de 168.000 euros i va ser adjudicat el mes de setembre passat a l'empresa Ravi.

Te puede interesar
Lo más visto