15 anys i mitg de presó, a l'entrenador de Betxí per abús a xiquetes gimnastes

El tribunal el sentencia per tres casos i declara prescrits els tocaments a altres dos exgimnastes.

Successos 30 de noviembre de 2020 Redacció
juzgados-8-md_md
Carlos Franch desenrotllava des de 1986 treballas de conserge de les instal·lacions esportives de Betxí i figurava com a funcionari de carrera

El tribunal de la Secció Primera de Castelló  ha dictat sentència contra Carlos Franch Calp, l'exentrenador de gimnàstica i exconserge del poliesportiu municipal de Betxí, ha  15 anys i mig de presó per abusos sexuals a tres de les seues deixebles menors, d'entre 9 i 14 anys. Altres dos casos han sigut declarats provats, però ja prescrits pel temps transcorregut des que es van produir els fets.

Durant el juí les víctimes de l'entrenador de betxí han relatat vexacions i massatges d'índole sexual, segons detalla la sentència,  el condemnat per abusos, es comportava durant els entrenaments de forma molt dura i exigent, portant a les xiquetes al límit, fent ús d'insults i menyspreus per a dirigir-se a elles .També a quedat provat al llarg del juí, que es comportava de forma agressiva tirant objectes al sòl i apegant punyades a les parets quan s'enfadava.

L'exentrenador s'aprofitava de l'autoritat i dels sentiments de por exercits sobre les xiquetes, i amb l'excusa de realitzar massatges esportius, el condemnat, colocaba el peu de les xiquetes en els seus genitals,  iniciant moviments de fricció per a masturbar-se.

 En l'apartat de la responsabilitat civil, l'Audiència Provincial de Castelló, ha condemnat com a responsables civils subsidiaris al Club Gimnàstic i també a l'Ajuntament de Betxí, els que hauran de fer-se càrrec del pagament d'un total de 16.000 euros a les víctimes en concepte d'indemnitzacions per danys morals patits pels abusos.

Te puede interesar
Lo más visto