El president reclama "prudència"

Ximo Puig incidix "que en les pròximes setmanes ens juguem la vida de moltes persones".

Sanitat 17 de diciembre de 2020 Redacció Redacció
201216_convenio_transparencia_3
La vicepresidenta Mónica Oltra, advoca per augmentar les restriccions durant el Nadal.

El cap del Consell ha tornat a enviar un missatge d'avís a la ciudadanía "ens trobem davant d'uns dies extraordinàriament difícils", ha indicat el president, reclamant "màxima prudència en Nadal per a així salvar vides " i afirmaba que "en les pròximes setmanes ens juguem la vida de moltes persones".

Per la seua banda la vicepresidenta i consellera d'igualtat i polítiques inclusives Mónica Oltra, advoca per augmentar les restriccions durant el Nadal i per "què la gent tinga trellat" així com un "comportament acord amb la situació que estem vivint".

Oltra ha matisat que veient les decisions que s'estan adoptant en països del nostre entorn com Itàlia o Alemanya i el que indiquen les últimes xifres del Covid-19 en la comunitat  "l'única vacuna durant este Nadal és quedar-se a casa".

El Ministeri de Sanitat  acordava ahir amb les Comunitats Autònomes mantindre el pla de Nadal però permetrà aplicar més restriccions de cara els dies festius.

Mesures vigents en la comunitat Valenciana

  • Tancament perimetral fins al dia 15 de gener , alçant-se excepcionalment els dies 23, 24, 25, 31 i 1. Els desplaçaments estan permesos sempre que es realitzen dins dels límits territorials de la Comunitat Valenciana.
  • El toc de queda per a eixos dies s'allargarà fins a les 01:30 hores, mantenint-se vigent per a la resta de dies des de la mitjanit fins a les sis del matí. En eixa franja horària només es pot eixir al carrer amb causes justificades. El 26 de desembre, dia de Sant Esteve, també serà festiu i es podrà allargar l'horari fins a la 1.30.
  • Les reunions durant eixos cinc festius s'amplien a 10 persones, en compte de les sis establides per a la resta del període. Encara que s'aconsella que les trobades siguen entre un màxim de dos grups de convivients.
  • L'oci nocturn (locals de copes i discoteques) reobri, després de quatre mesos tancat, en horari diürn i només per a prestar servicis d'hostaleria i restauració.
  • Només es permetran les cavalcades de Reis estàtiques en llocs on es puga controlar l'accés. En tot cas, s'autoritzarà que els Reis Mags realitzen un recorregut en els pobles i ciutats a bord de vehicles de transport, sense que puguen llançar caramels o objectes.
  • Els residents en centres de majors només podran anar de vacacions amb els seus familiars durant un màxim de set dies, i al reingrés se'ls realitzarà una prova i mantindrà un aïllament preventiu de 10 dies en una habitació individual. Les visites als centres estan suspeses.
Te puede interesar
Lo más visto