Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Vila-real posa l'alberg municipal a la disposició del Consell per a aïllar a temporers en casos lleus de COVID-19

L'alcalde, José Benlloch, i el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, visiten el recinte, després dels treballs de condicionament per a posar a punt el recinte en suport a la pròxima campanya citrícol

General 28 de agosto de 2020 REDACCIÓ
visita a l'alberg municipal covid-19 (2)

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, han visitat aquest matí l'alberg municipal, després dels treballs de neteja i condicionament duts a terme en el recinte, dins del Pla de xoc estival de SPV. La intenció del consistori és tindre a punt l'alberg per a posar-lo a la disposició de la Conselleria d'Agricultura per a aïllar a temporers de la taronja en el cas que siga necessari per contagis de la COVID-19.


“Seguim amb el Pla de xoc estival de Serveis Públics, amb l'objectiu de posar a punt la ciutat en aquesta ‘nova normalitat’ en la qual entrarem al setembre, amb la finalitat de les vacances i la volta als col·legis. Dins d'aquest pla de xoc, també a través dels treballadors de l'atur agrari, hem volgut intervindre també en l'alberg municipal i deixar-lo en les millors condicions”, detalla l'alcalde, qui recorda que el projecte d'adequació de l'edifici, datat l'any 1931, s'ha congelat de moment. “En aquest recinte, teníem un projecte de modernització molt interessant, però, donada la situació amb la crisi sanitària i els problemes en la licitació, hem decidit renegociar amb la Diputació la subvenció que ens havien concedit per a aquesta actuació i congelar-lo, sense renunciar a ell en un futur”, agrega l'alcalde. “En aquests moments”, contínua, “la nostra prioritat és la lluita contra el nou coronavirus i posarem tots els recursos públics damunt de la taula perquè no ens pare la vida”.


Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Vila-real vol mostrar el seu suport a un sector vital per a la ciutat, l'agricultura, en una campanya especialment delicada com la que s'aveïna. “Hi ha un sector que ens preocupa, que ens ho ha donat tot en el passat, continua donant-nos-el en el present i ha de continuar fent-lo en el futur: el nostre camp, la taronja. Prompte arribarà la campanya i estem molt preocupats pel que puga passar amb els temporers, els collidors o els magatzems de taronja de la ciutat”, explica Benlloch. Per aquest motiu, en la línia de col·laboració, anticipació i “gestió responsable” demostrada ja amb la cessió a la Conselleria de Salut Pública i Sanitat Universal de la residència del Centre de Tecnificació Esportiva, l'Ajuntament fa ara un pas més, amb el condicionament de l'alberg i la seua posada a la disposició de la Generalitat per a poder albergar a temporers per al seu aïllament en cas de donar positiu amb caràcter lleu.


“Hem decidit que no utilitzarem l'alberg per a les entitats de la ciutat i el bloquejarem i cedir per a poder aïllar en les quarantenes als collidors, les persones que treballen en els magatzems i els temporers que vindran a ajudar-nos a recollir la nostra taronja en un any que sembla que la campanya serà bona. Seria una vertadera llàstima que haguérem de deixar la taronja en l'arbre, després dels milers de problemes que ha afrontat la nostra agricultura, com la competència de Sud-àfrica, els preus baixos, el cotonet o l'abandó de terres”, detalla l'alcalde. Benlloch ha volgut també agrair l'ajuda dels operaris de l'atur agrari en la posada a punt de la infraestructura, entre altres treballs que estan escometent aquest estiu, en el marc del Pla de xoc estival de SPV.


A més de l'alberg, Benlloch està també en converses amb entitats privades i que col·laboren de manera assídua amb l'Ajuntament com a part de l'aliança amb la societat impulsada pel consistori en 2011 amb l'objectiu de poder ampliar la xarxa de places per a allotjar a temporers en cas de necessitat per quarantenes. Aquestes places se sumarien a les 45 amb les quals compta l'alberg.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter