L'Ajuntament de Castelló se suma al Dia Europeu sense Cotxes potenciant la mobilitat sostenible

Es restringirà el trànsit per a reduir emissions i reivindicar l'espai públic per al vianant

General 21 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
1600238288757

Castelló se suma de nou al Dia Europeu sense Cotxes que tindrà lloc el pròxim 22 de setembre. Per a reduir les emissions i reivindicar l'espai del vianant, l'Ajuntament de Castelló restringirà als cotxes algunes zones com la plaça de la Pau, l'avinguda Rei Don Jaime, els carrers Navarresa, Arrufat Alonso, Conde Pestagua, Gasset, Zaragoza o la plaça Clavé i els carrers Sant Lluís i Sant Félix. Aquests carrers i places cèntriques romandran tancades al trànsit des de les 10.00 hores fins a les 14.00 hores i a les vesprades des de les 17.00 fins a les 20.00 hores. No obstant això, podran circular per aquestes vies el transport públic, els vehicles de càrrega i descàrrega, els residents i els vehicles que no siguen contaminants.


El regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, ha assegurat que amb aquest Dia Europeu sense Cotxes, Castelló contribuirà a rebaixar les emissions contaminants per al medi ambient. A més, ha destacat que aquest dia també serà «una nova jornada de reivindicació de l'espai públic per al vianant» i que el seu equip de govern ha marcat com a objectiu «ampliar les zones per als vianants de la ciutat per a avançar cap a un model més pacificat».

El Dia sense Cotxes s'emmarca en la Setmana de la Mobilitat 2020 de Castelló, en la qual la programació d'activitats ha hagut de ser adaptada a la situació sanitària del coronavirus. Un exemple d'això és la preparació d'un curs online sobre mobilitat sostenible dirigit als alumnes d'educació primària, en el qual els xiquets aprendran sobre diversos temes com la repercussió de la mobilitat sobre el canvi climàtic, les normes de seguretat viària o la importància dels camins escolars.

Te puede interesar
Lo más visto