Les obres del projecte Golf San Gregori es licitaran la pròxima setmana

L'alcaldessa ha aprovat per decret el modificat del projecte d'urbanització del PAI

General 22 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
images
Pla parcial Golf Sant Gregori. Burriana

L'empresa Urbanitzadora Golf Sant Gregori ja pot posar en marxa les obres d'urbanització del Programa d'Actuació Integrada. El Programa, aprovat amb 2,5 milions de metres quadrats en el litoral nord de Borriana s'ha convertit en el major de la Comunitat Valenciana. La llum verda ha arribat, per fi, després de l'aprovació de l'alcaldessa, Maria Josep Safont. Aquesta aprovació per decret del modificat del projecte d'urbanització del PAI, és “la fita imprescindible per a llançar les obres", anuncia l'empresa.

Els responsables de la companyia tenen previst reunir-se demà dimecres amb els tècnics municipals per a entregar-los els documents en els quals es basa el concurs per a triar a la companyia urbanitzadora, d'acord amb la llei vigent. Els plecs estableixen una duració de tres anys perquè les obres es desenvolupen de manera òptima, no obstant això cal solucionar prèviament l'adjudicació.

98 milions d'euros per a les obres

El pressupost global de les obres ha augmentat per damunt dels 97 milions d'euros que s'havien anunciat en l'inici d'any. Aquest augment es deu als últims canvis afegits en el muntant. Així mateix, el regidor d'Urbanisme. Bruno Arnandis, ha recordat que el pressupost de 97 milions era “sensiblement major” als 85 milions amb els quals comptava el projecte inicial.

Els canvis que han provocat aquest lleuger augment de les obres es basen, entre altres, a fer que el nou projecte d'urbanització "actualitza l'anterior en aspectes com la xarxa d'enllumenat, que serà mitjançant leds, o la xarxa de proveïment d'aigua, que estarà connectada a la xarxa principal, amb un depòsit en la capçalera i un diàmetre de conducció que també ha sigut modificat", indica l'edil. Un altre aspecte nou serà la connexió de la xarxa de subministrament de gas en totes les parcel·les del PAI.

L'empresa urbanitzadora va començar a cobrar als propietaris dels terrenys una quota 00 el mes de juliol, segons ha recordat Arnandis. Aquesta quota està xifrada en 9 milions d'euros i, segons l'empresa, són uns tràmits en els quals encara estan immersos. Fins al moment s'han fet treballs d'enderrocament i desbrossament en els terrenys.

Inversió en el passeig marítim i en el front litoral

El projecte modificat que ha sigut aprovat aquest dilluns va ser presentat al novembre del 2019. Dels 98 milions d'euros que recull el projecte del PAI Golf Sant Gregori, 4,3 aniran destinats a la recuperació del front litoral i 4,6 a l'execució del passeig marítim. A més, s'estima les obres previstes al parc de ribera i en el condicionament del paratge natural del Clot, suposen altres 4,6 milions d'euros.

L'objectiu dels responsables de la promotora és retallar "al màxim" l'execució de les obres, atés que fins que no s'inicie la venda de propietats, els amos dels terrenys tan sols tindran despeses, en escometre les despeses d'urbanització.

Te puede interesar
Lo más visto